Colaborare cu cabinetul de logopedie Logos CBH

Felul în care copilul tău de nici 2 ani stâlceşte cuvintele face parte din aura lui de drăgălăşenie. E o etapă a copilăriei care va rămâne în folclorul familiei voastre şi-n amintirea ta, alături de primele cuvinte rostite. Dar dificultatea de a rosti anumite sunete ori predispoziţia la bâlbâială au nevoie de mai mult decât timp pentru a trece. Au nevoie de un specialist logoped.

Vă recomandăm cu toată încrederea să cereţi evaluarea şi planul de intervenţie propus de echipa Logos CBH pentru:

  • întârziere în dezvoltarea limbajului
  • tulburări de pronunţie (articulare)
  • rinolalie
  • tulburări de ritm şi fluenţă (bâlbâială)
  • dificultăţi specifice de învăţare – dislalie, dislexie, discalculie
  • TSA – tulburări din spectrul autist

Specialiştii Logos CBH vă pot fi de folos prin:

  • Elaborarea unui plan de intervenţie personalizat
  • Observarea copilului în mediul şcolar şi consilierea cadrelor didactice
  • Tehnici de modelare a accentului şi de formare a abilităţilor de comunicare în limba română

Carolina Bodea Haţegan este fondator al Centrului Logos CBH-Centrul de Servicii Integrate pentru Educarea Limbajului, conf. univ. dr. la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB, Cluj președintă a Asociației Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România-ASTTLR. Autoare a peste 50 de materiale de specialitate, articole, capitole în cărți și volume cu abordare focalizată în sfera tulburărilor de limbaj și comunicare, a logopediei. Dintre volumele de specialitate menționăm volumul cel mai recent „Logopedia. Terapia Tulburărilor de limbaj-Structuri Deschise”, volum apărut la Editura Trei, în anul 2016.

Din anul 2015 este fondatorul singurei reviste de specialitate logopedică din țară-Revista Română de Terapia Tulburărilor de Limbaj și Comunicare-RRTTLC, cu vizibilitate internațională. Interesul major în domeniul tulburărilor de limbaj și comunicare este organizarea de programe de prevenție și intervenție timpurie, atât în sfera tulburărilor limbajului oral, cât și în sfera tulburărilor limbajului scris-citit, programe menite să asigure dezvoltarea cât mai naturală, firească a copiilor.

Raluca TRIFU este terapeut de limbaj în cadrul Centrului Logos CBH-Centrul de Servicii Integrate pentru Educarea Limbajului, cadru didactic asociat al Disciplinei Psihologie Medicală a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca, cadru didactic asociat la Departamentul de Psihopedagogie Specială, UBB, Cluj. Activează ca editor executiv al Revistei Române de Terapia Tulburărilor de Limbaj și Comunicare – RRTTLC. Este dublu licențiată în Științele Informării și Psihologie Specială, absolventă a programului masteral Terapia Limbajului și Audiologie Educațională a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca și deține titlul științific de Doctor în medicină acordat de UMF Cluj-Napoca. Este membru fondator a Asociației Specialiștilor în Terapia Tulburărilor de Limbaj din România-ASTTLR și are experiență semnificativă în domeniul logopedic, în sfera tulburărilor limbajului oral: întârziere în dezvoltarea limbajului, dislalie, rinolalie, dizartrie, afazie, participând la numeroase programe de formare atât în țară, cât și în străinătate. Coordonează de asemenea programele de practică, programe educaționale de promovare a lecturii, cultura informației și formarea utilizatorilor din cadrul BCU ”Lucian Blaga” Cluj-Napoca.

Sperăm ca recomandarea noastră să vă fie de folos!